SEMINARIUM ONLINE
„Mózg na talerzu” – co jeść, by myśleć szybciej, zapamiętywać więcej i działać na 100%? O roli diety i suplementacji
05.06.2025
5 czerwca 2025 | 18:00 - 20:00
Zapraszamy serdeczne na kolejne darmowe Seminarium Akademii NORSAN, które poprowadzi dla nas dietetyk Maciej Pokarowski.
Jak dieta wpływa na pracę mózgu? Jego wydajność, koncentrację, pamięć i odporność na stres? Przyjrzymy się bliżej składnikom odżywczym, które wspierają funkcje poznawcze i pomagają utrzymać sprawność umysłową zarówno w codziennym funkcjonowaniu, jak i w okresach intensywnego wysiłku intelektualnego. Szczególną rolę odegrają tu kwasy tłuszczowe omega-3, a zwłaszcza DHA – główny budulec struktur mózgowych. Porozmawiamy o tym, jak wspierają przekaźnictwo nerwowe, wpływają na zdolność uczenia się i mogą działać neuroprotekcyjnie, chroniąc mózg przed skutkami przewlekłego stresu i procesami neurodegeneracyjnymi. Webinar będzie też okazją do przyjrzenia się roli witamin z grupy B, magnezu, antyoksydantów i innych związków wspomagających mózg, a także do zastanowienia się, kiedy warto rozważyć suplementację. Nie zabraknie praktycznych wskazówek dotyczących codziennego jadłospisu – dowiesz się, co jeść, by wspierać koncentrację, pamięć i kreatywność każdego dnia.
Udział w nim jest dla Ciebie bezpłatny.
Czas trwania: ok 60 minut plus sesja pytań i odpowiedzi.
Zapraszamy serdecznie
AKADEMIA NORSAN
Kiedy: Czwartek, 05.06.2025
Godzina: 18:00 - 20:00
Gdzie: Online
Koszt: bezpłatne
Temat: „Mózg na talerzu” – co jeść, by myśleć szybciej, zapamiętywać więcej i działać na 100%? O roli diety i suplementacji
Prelegentka: dietetyk kliniczny Maciej Pokarowski
Czas trwania: 2 godziny