Zamknięcie wyszukiwarki
Twarożek z nerkowców

Twarożek z nerkowców

Twarożek z nerkowców

Rodzaj dania:Przekąska, Sosy i dodatki / Typ dania:Wegańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje Porcje 3
Czas przygotowania Czas przygotowania 5 minut

Składniki

Kroki

  1. 1.
    Namocz orzechy Orzechy nerkowca namocz w zimnej wodzie przez kilka godzin lub najlepiej na całą noc, aby zmiękły.
  2. 2.
    Zblenduj pastę Odsącz orzechy z wody, przełóż do blendera i zmiksuj z pozostałymi składnikami (np. odrobiną soku z cytryny, mlekiem roślinnym, syropem klonowym lub wanilią – w zależności od wersji).
  3. 3.
    Podanie Gotową, kremową pastę podawaj na pełnoziarnistym pieczywie. Świetnie smakuje z dodatkiem dżemu truskawkowego, najlepiej bez dodatku cukru.
Twarożek z nerkowców

Twarożek z nerkowców

Rodzaj dania:Przekąska, Sosy i dodatki / Typ dania:Wegańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje 3
Czas przygotowania 5 minut

Składniki

  • 100 g nerkowców (pół szklanki)
  • 4 łyżki napoju roślinnego
  • 2 łyżeczki syropu z agawy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • Łyżeczka płatków drożdżowych
  • Łyżeczka oleju z alg Vegan NORSAN

Kroki

  1. Namocz orzechy Orzechy nerkowca namocz w zimnej wodzie przez kilka godzin lub najlepiej na całą noc, aby zmiękły.
  2. Zblenduj pastę Odsącz orzechy z wody, przełóż do blendera i zmiksuj z pozostałymi składnikami (np. odrobiną soku z cytryny, mlekiem roślinnym, syropem klonowym lub wanilią – w zależności od wersji).
  3. Podanie Gotową, kremową pastę podawaj na pełnoziarnistym pieczywie. Świetnie smakuje z dodatkiem dżemu truskawkowego, najlepiej bez dodatku cukru.