Zamknięcie wyszukiwarki
Pasta bezrybna wegańska

Pasta bezrybna wegańska

Pasta bezrybna wegańska

Rodzaj dania:Przekąska, Przystawka, Śniadanie, Sosy i dodatki / Typ dania:Wegańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje Porcje 4-5
Czas przygotowania Czas przygotowania 10 minut

Składniki

Kroki

  1. 1.
    Odsącz tofu na ręczniku papierowym.
  2. 2.
    Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na gładką pastę. Możesz dolać trochę wody do odpowiedniej konsystencji.
Pasta bezrybna wegańska

Pasta bezrybna wegańska

Rodzaj dania:Przekąska, Przystawka, Śniadanie, Sosy i dodatki / Typ dania:Wegańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje 4-5
Czas przygotowania 10 minut

Składniki

  • 1 kostka wędzonego tofu
  • 5 sztuk suszonych pomidorów
  • pół szklanki ugotowanej białej fasoli lub fasoli z puszki
  • 2 łyżki alg nori
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju z alg Vegan NORSAN
  • Proponowane dodatki:
  • świeży koperek
  • ogórki kiszone

Kroki

  1. Odsącz tofu na ręczniku papierowym.
  2. Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na gładką pastę. Możesz dolać trochę wody do odpowiedniej konsystencji.