SEMINARIUM ONLINE
Żywienie osób starszych, rola kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego
13.02.2025
13 lutego 2025 | 18:00 - 20:00
Serdecznie zapraszamy na webinar poświęcony ważnemu zagadnieniu, jakim jest żywienie osób starszych, ze szczególnym uwzględnieniem roli kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego.
Webinar poprowadzi dietetyk kliniczny oraz psychodietetyk – mgr Anna Brandys. Wraz z rosnącą długością życia oraz starzeniem się społeczeństwa coraz większe znaczenie zyskują strategie dietetyczne wspierające zdrowie i jakość życia seniorów. Podczas spotkania omówimy specyfikę żywienia osób starszych, uwzględniając zmieniające się z wiekiem potrzeby żywieniowe oraz kluczowe aspekty, na które warto zwrócić uwagę w codziennej diecie seniora. Szczególny nacisk położymy na rolę kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają istotną rolę w zdrowiu układu sercowo-naczyniowego, funkcjach mózgu, zmniejszaniu stanu zapalnego oraz wspieraniu zdrowia oczu. Przedstawimy również najlepsze źródła omega-3 w diecie, w tym zarówno produkty spożywcze, jak i sytuacje, w których warto rozważyć suplementację. Spotkanie dedykowane jest zarówno specjalistom, takim jak dietetycy, lekarze czy opiekunowie osób starszych, jak i każdemu, kto pragnie zadbać o zdrowie swoich bliskich w wieku senioralnym.
Udział w nim jest dla Ciebie bezpłatny.
Czas trwania: ok 60 minut plus sesja pytań i odpowiedzi.
Zapraszamy serdecznie AKADEMIA NORSAN
Kiedy: Czwartek, 13.02.2025
Godzina: 18:00 - 20:00
Gdzie: Online
Koszt: bezpłatne
Temat: Żywienie osób starszych, rola kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego
Prelegentka: mgr Anna Brandys
Czas trwania: 2 godziny