Zamknięcie wyszukiwarki
Norsan > Seminaria > Żywienie osób starszych, rola kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego

SEMINARIUM ONLINE

Żywienie osób starszych, rola kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego

Godzina: 18:00
13.02.2025

Żywienie osób starszych, rola kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego

13 lutego 2025 | 18:00 - 20:00

OPIS WYDARZENIA:

Serdecznie zapraszamy na webinar poświęcony ważnemu zagadnieniu, jakim jest żywienie osób starszych, ze szczególnym uwzględnieniem roli kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego.

Webinar poprowadzi dietetyk kliniczny oraz psychodietetyk – mgr Anna Brandys. Wraz z rosnącą długością życia oraz starzeniem się społeczeństwa coraz większe znaczenie zyskują strategie dietetyczne wspierające zdrowie i jakość życia seniorów. Podczas spotkania omówimy specyfikę żywienia osób starszych, uwzględniając zmieniające się z wiekiem potrzeby żywieniowe oraz kluczowe aspekty, na które warto zwrócić uwagę w codziennej diecie seniora. Szczególny nacisk położymy na rolę kwasów tłuszczowych omega-3, które odgrywają istotną rolę w zdrowiu układu sercowo-naczyniowego, funkcjach mózgu, zmniejszaniu stanu zapalnego oraz wspieraniu zdrowia oczu. Przedstawimy również najlepsze źródła omega-3 w diecie, w tym zarówno produkty spożywcze, jak i sytuacje, w których warto rozważyć suplementację. Spotkanie dedykowane jest zarówno specjalistom, takim jak dietetycy, lekarze czy opiekunowie osób starszych, jak i każdemu, kto pragnie zadbać o zdrowie swoich bliskich w wieku senioralnym.

Udział w nim jest dla Ciebie bezpłatny.

Czas trwania: ok 60 minut plus sesja pytań i odpowiedzi.

Zapraszamy serdecznie AKADEMIA NORSAN

INFORMACJE:

Kiedy: Czwartek, 13.02.2025

Godzina: 18:00 - 20:00

Gdzie: Online

Koszt: bezpłatne

Temat: Żywienie osób starszych, rola kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie pacjenta geriatrycznego

Prelegentka: mgr Anna Brandys

Czas trwania: 2 godziny

Dodaj do kalendarza

POZOSTAŁE SEMINARIA