🎄 Drodzy Klienci, jeśli zależy Wam na dostawie przed Świętami, rekomendujemy złożenie zamówienia do 19.12 ❤️🎁Zamknij
Wiele korzystnych właściwości przypisuje się morskim kwasom tłuszczowym omega-3 (EPA i DHA). Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) opublikował następujące informacje dotyczące utrzymania podstawowych funkcji organizmu, które mogą być przypisane do morskich kwasów tłuszczowych omega-3:
EPA i DHA przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca
DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia
DHA przyczynia się do utrzymania prawidłowych funkcji mózgu
DHA i EPA przyczyniają się do utrzymania prawidłowego poziomu triglicerydów we krwi.
Spożycie DHA przez matkę przyczynia się do prawidłowego rozwoju oczu i mózgu u płodu i niemowlęcia karmionego piersią
Przyjmowanie DHA przyczynia się do prawidłowego rozwoju wzroku u niemowląt do 12 miesiąca życia.
Jeśli istnieje duża nierównowaga kwasów tłuszczowych omega, może to prowadzić do cichych stanów zapalnych w organizmie. Mogą one przerodzić się w poważne choroby, ponieważ omega-6 ma działanie prozapalne. Kwasy tłuszczowe omega-3 mają działanie przeciwzapalne.
Zgarnij 15% rabatu na pierwsze zakupy!
Zapisz się do naszego newslettera i odbierz kod zniżkowy.
Bądź na bieżąco z promocjami, nowościami i zdrowymi wskazówkami od NORSAN!
Dziękujemy za rejestrację!
Wkrótce otrzymasz nasz newsletter z najnowszymi aktualnościami NORSAN.