-
1.
Przygotuj sos
Zetrzyj ogórka na tarce o grubych oczkach, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody przy użyciu ręcznika papierowego. Przeciśnij czosnek przez praskę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos (np. jogurt, ogórek, czosnek, sól, pieprz i ewentualnie sok z cytryny), aż uzyskasz kremową konsystencję.
-
2.
Grillowanie sera
Pokrój ser halloumi w plastry. Ugrilluj je z obu stron na suchej, dobrze rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, najlepiej na papierze do pieczenia, aż będą złociste i lekko chrupiące.
-
3.
Składanie bajgla
Przekrój bajgla na pół. Na dolnej części ułóż liście sałaty, dodaj porcję sosu jogurtowo-ogórkowego, następnie grillowane plastry halloumi, plasterki pomidora i całość posyp świeżym szczypiorkiem. Przykryj drugą połową bajgla.