Sklep
Sklep internetowy
Olej rybny omega-3
Olej omega-3 z alg – wegański
Tran z dorsza omega-3
Olej omega-3 dla dzieci
Analiza kwasów tłuszczowych
Organiczna oliwa z oliwek
Wiedza o omega-3
Wiedza o omega-3
Magazyn Omega-3
Dlaczego NORSAN
Omega-3 EFSA
Test online Omega-6/3
Przepisy
Analiza
Pomiar indexu omega-3
Analiza kwasów tłuszczowych
Wynik analizy kwasów tłuszczowych NORSAN
O nas
O nas
Zdrowie według NORSAN
Filozofia produktu
Surowce NORSAN
Olej rybny
Olej z alg
Olej z dorsza
Oliwa z oliwek
Certyfikaty
Kontakt
Pracuj z nami
Pytania
Strefa eksperta
Strefa eksperta
SEMINARIA - KALENDARZ
SEMINARIA ONLINE NORSAN: NAGRANIA
Polecają nas – sieć ekspertów NORSAN
MATERIAŁY DO POBRANIA
PL
EN
DE
FR
PL
CH
CZ
DE
DK
ES
EN
FR
HR
HU
IT
LT
LV
NL
SL
Login
0
Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3
Wydrukuj przepis
Wydrukuj
Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3
Rodzaj dania:
Danie główne, Makaron
/
Typ dania:
Wegańskie, Wegetariańskie
/
Poziom trudność:
Prosty
Porcje
2
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
120 g makaronu pełnoziarnistego
2 garści pomidorków koktajlowych
3 garści świeżej bazylii
1 kostka tofu naturalnego
2 łyżki wegańskiego parmezanu + do posypania
1 łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
woda do konsystencji
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz
1 łyżeczka oleju Vegan EPA NORSAN
Kroki
1.
Ugotuj makaron al dente – według instrukcji na opakowaniu.
2.
Do kielicha blendera dodaj: • świeżą bazylię • tofu • wegański parmezan • oliwę z oliwek • ząbek czosnku • kilka kropel soku z cytryny • odrobinę wody (dla odpowiedniej konsystencji) • sól i pieprz do smaku • 1 łyżkę oleju z alg NORSAN Omega-3 ALGA
3.
Zblenduj wszystko na gładki sos.
4.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i podsmaż krótko na odrobinie oliwy.
5.
Odcedzony makaron wymieszaj z pesto.
6.
Podawaj z podsmażonymi pomidorkami, świeżą bazylią i dodatkową porcją wegańskiego parmezanu.
7.
Wskazówka: Dodatek oleju z alg NORSAN to idealny sposób, by wzbogacić danie w kwasy omega-3 DHA – kluczowe dla mózgu, wzroku i serca!
Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3
Rodzaj dania:
Danie główne, Makaron
/
Typ dania:
Wegańskie, Wegetariańskie
/
Poziom trudność:
Prosty
Porcje
2
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
120 g makaronu pełnoziarnistego
2 garści pomidorków koktajlowych
3 garści świeżej bazylii
1 kostka tofu naturalnego
2 łyżki wegańskiego parmezanu + do posypania
1 łyżka oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
woda do konsystencji
kilka kropel soku z cytryny
sól
pieprz
1 łyżeczka oleju Vegan EPA NORSAN
Kroki
Ugotuj makaron al dente – według instrukcji na opakowaniu.
Do kielicha blendera dodaj: • świeżą bazylię • tofu • wegański parmezan • oliwę z oliwek • ząbek czosnku • kilka kropel soku z cytryny • odrobinę wody (dla odpowiedniej konsystencji) • sól i pieprz do smaku • 1 łyżkę oleju z alg NORSAN Omega-3 ALGA
Zblenduj wszystko na gładki sos.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i podsmaż krótko na odrobinie oliwy.
Odcedzony makaron wymieszaj z pesto.
Podawaj z podsmażonymi pomidorkami, świeżą bazylią i dodatkową porcją wegańskiego parmezanu.
Wskazówka: Dodatek oleju z alg NORSAN to idealny sposób, by wzbogacić danie w kwasy omega-3 DHA – kluczowe dla mózgu, wzroku i serca!