Zamknięcie wyszukiwarki
Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3

Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3

Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3

Rodzaj dania:Danie główne, Makaron / Typ dania:Wegańskie, Wegetariańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje Porcje 2
Czas przygotowania Czas przygotowania 15 minut

Składniki

Kroki

  1. 1.
    Ugotuj makaron al dente – według instrukcji na opakowaniu.
  2. 2.
    Do kielicha blendera dodaj: • świeżą bazylię • tofu • wegański parmezan • oliwę z oliwek • ząbek czosnku • kilka kropel soku z cytryny • odrobinę wody (dla odpowiedniej konsystencji) • sól i pieprz do smaku • 1 łyżkę oleju z alg NORSAN Omega-3 ALGA
  3. 3.
    Zblenduj wszystko na gładki sos.
  4. 4.
    Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i podsmaż krótko na odrobinie oliwy.
  5. 5.
    Odcedzony makaron wymieszaj z pesto.
  6. 6.
    Podawaj z podsmażonymi pomidorkami, świeżą bazylią i dodatkową porcją wegańskiego parmezanu.
  7. 7.
    Wskazówka: Dodatek oleju z alg NORSAN to idealny sposób, by wzbogacić danie w kwasy omega-3 DHA – kluczowe dla mózgu, wzroku i serca!
Baner eksperta
Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3

Makaron z sosem bazyliowym, wege parmezanem i omega-3

Rodzaj dania:Danie główne, Makaron / Typ dania:Wegańskie, Wegetariańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje 2
Czas przygotowania 15 minut

Składniki

  • 120 g makaronu pełnoziarnistego
  • 2 garści pomidorków koktajlowych
  • 3 garści świeżej bazylii
  • 1 kostka tofu naturalnego
  • 2 łyżki wegańskiego parmezanu + do posypania
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • woda do konsystencji
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka oleju Vegan EPA NORSAN

Kroki

  1. Ugotuj makaron al dente – według instrukcji na opakowaniu.
  2. Do kielicha blendera dodaj: • świeżą bazylię • tofu • wegański parmezan • oliwę z oliwek • ząbek czosnku • kilka kropel soku z cytryny • odrobinę wody (dla odpowiedniej konsystencji) • sól i pieprz do smaku • 1 łyżkę oleju z alg NORSAN Omega-3 ALGA
  3. Zblenduj wszystko na gładki sos.
  4. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i podsmaż krótko na odrobinie oliwy.
  5. Odcedzony makaron wymieszaj z pesto.
  6. Podawaj z podsmażonymi pomidorkami, świeżą bazylią i dodatkową porcją wegańskiego parmezanu.
  7. Wskazówka: Dodatek oleju z alg NORSAN to idealny sposób, by wzbogacić danie w kwasy omega-3 DHA – kluczowe dla mózgu, wzroku i serca!
Baner eksperta