SEMINARIUM ONLINE
Znaczenie kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie sportowca
01.01.1970
Ewa Karpęcka – Gałka
| 18:00:00 - 19:30
Mamy zaszczyt zaprosić Państwa bardzo serdecznie na Seminarium Online, które poprowadzi dla nas dietetyczka kliniczna i sportowa mgr inż. Ewa Karpęcka – Gałka
W sporcie niezwykle ważna jest poprawa wydolności, szybka regeneracja, przyśpieszenie metabolizmu, zmniejszenie zmęczenia oraz przyrost masy mięśniowej. Dodatkowo silny układ odpornościowy, który chroni przed chorobami i infekcjami.
Aż 85% sportowców używa co najmniej jednego suplementu jako potencjalną pomoc ergogeniczną. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe n-3 są jednym z takich suplementów, m.in. ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne. Podczas wysiłku dochodzi do pojawienia się stresu fizjologicznego, który wywołuje reakcję ze strony układu oddechowego, krążenia i nerwowego, tak aby w organizmie doszło do zwiększenia przepływu krwi, a mięśnie zostały zaopatrzone w tlen. Badacze od dawna zastanawiali się, czy kwasy omega-3 mogą wspomóc organizm podczas wysiłku fizycznego oraz wpłynąć na zdrowie mięśni i dostępność energii.
Jeśli chcesz głębiej zrozumieć mechanizmy działania kwasów tłuszczowych omega-3 w sporcie zarejestruj się już teraz na Seminarium Online z dietetyczką sportową mgr inż. Ewą Karpęcką – Gałka
Udział w nim jest dla Ciebie bezpłatny. Czas trwania: ok 60 minut plus sesja pytań i odpowiedzi
Akademia NORSAN zaprasza do rejestracji
Kiedy: Czwartek, 01.01.1970
Godzina: 18:00:00 - 19:30
Gdzie: Online
Koszt: Darmowe
Temat: Znaczenie kwasów tłuszczowych omega-3 w diecie sportowca
Prelegentka: Dietetyczka kliniczna i sportowa mgr inż. Ewa Karpęcka – Gałka
Czas trwania: ok. 1,5 godziny
Do seminariów online wykorzystujemy platformę Zoom, która zapewnia bezpieczne i wygodne połączenie.