Zamknięcie wyszukiwarki
Bajgiel z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i Omega-3

Bajgiel z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i Omega-3

Bajgiel z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i Omega-3

Rodzaj dania:Danie główne / Typ dania:Wegetariańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje Porcje 1
Czas przygotowania Czas przygotowania 15 minut

Składniki

Kroki

  1. 1.
    Przygotuj sos Zetrzyj ogórka na tarce o grubych oczkach, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody przy użyciu ręcznika papierowego. Przeciśnij czosnek przez praskę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos (np. jogurt, ogórek, czosnek, sól, pieprz i ewentualnie sok z cytryny), aż uzyskasz kremową konsystencję.
  2. 2.
    Grillowanie sera Pokrój ser halloumi w plastry. Ugrilluj je z obu stron na suchej, dobrze rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, najlepiej na papierze do pieczenia, aż będą złociste i lekko chrupiące.
  3. 3.
    Składanie bajgla Przekrój bajgla na pół. Na dolnej części ułóż liście sałaty, dodaj porcję sosu jogurtowo-ogórkowego, następnie grillowane plastry halloumi, plasterki pomidora i całość posyp świeżym szczypiorkiem. Przykryj drugą połową bajgla.
Bajgiel z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i Omega-3

Bajgiel z grillowanym halloumi, sosem tzatziki i Omega-3

Rodzaj dania:Danie główne / Typ dania:Wegetariańskie / Poziom trudność:Prosty
Porcje 1
Czas przygotowania 15 minut

Składniki

  • bajgiel z ziarnami
  • 3 plastry sera halloumi
  • 2 plastry pomidora
  • ulubiona sałata
  • odrobina szczypiorku
  • Sos:
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 mały gruntowy ogórek
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju Total NORSAN
  • Sól, pieprz

Kroki

  1. Przygotuj sos Zetrzyj ogórka na tarce o grubych oczkach, a następnie odciśnij z niego nadmiar wody przy użyciu ręcznika papierowego. Przeciśnij czosnek przez praskę. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos (np. jogurt, ogórek, czosnek, sól, pieprz i ewentualnie sok z cytryny), aż uzyskasz kremową konsystencję.
  2. Grillowanie sera Pokrój ser halloumi w plastry. Ugrilluj je z obu stron na suchej, dobrze rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, najlepiej na papierze do pieczenia, aż będą złociste i lekko chrupiące.
  3. Składanie bajgla Przekrój bajgla na pół. Na dolnej części ułóż liście sałaty, dodaj porcję sosu jogurtowo-ogórkowego, następnie grillowane plastry halloumi, plasterki pomidora i całość posyp świeżym szczypiorkiem. Przykryj drugą połową bajgla.