🎒 BACK TO SCHOOL! | Zamów min. 3 produkty i odbierz szkolny zestaw w prezencie! 🎁 | Promocja trwa 1-7 września - nie przegap!Zamknij
Zamknięcie wyszukiwarki
Chrupiące pieczone ziemniaki z twarogiem i makrelą

Chrupiące pieczone ziemniaki z twarogiem i makrelą

Chrupiące pieczone ziemniaki z twarogiem i makrelą

Rodzaj dania:Danie główne / Typ dania:Wszystkie / Poziom trudność:Prosty
Porcje Porcje 3 porcje
Czas przygotowania Czas przygotowania 45 minut

Składniki

Kroki

  1. 1.
    Ziemniaki w łupinach gotować w osolonej wodzie przez około 15 minut, aż będą niemal miękkie. Odcedzić i odstawić do przestudzenia.
  2. 2.
    Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
  3. 3.
    Ziemniaki ułożyć w formie do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Piec w temperaturze 200°C przez 25–30 minut, aż będą złociste i chrupiące.
  4. 4.
    W międzyczasie przygotować twaróg, łącząc go z pozostałymi składnikami. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
  5. 5.
    Na talerzach ułożyć ciepłe, pieczone ziemniaki, posmarować je twarogiem, dodać makrelę i udekorować pozostałymi dodatkami. Smacznego!
Chrupiące pieczone ziemniaki z twarogiem i makrelą

Chrupiące pieczone ziemniaki z twarogiem i makrelą

Rodzaj dania:Danie główne / Typ dania:Wszystkie / Poziom trudność:Prosty
Porcje 3 porcje
Czas przygotowania 45 minut

Składniki

  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Dip twarogowy:
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1⁄2 małego ogórka
  • Garść świeżego kopru i pietruszki
  • 1 cebula dymka
  • Sól, pieprz

Kroki

  1. Ziemniaki w łupinach gotować w osolonej wodzie przez około 15 minut, aż będą niemal miękkie. Odcedzić i odstawić do przestudzenia.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200°C (grzanie góra-dół).
  3. Ziemniaki ułożyć w formie do pieczenia, skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Piec w temperaturze 200°C przez 25–30 minut, aż będą złociste i chrupiące.
  4. W międzyczasie przygotować twaróg, łącząc go z pozostałymi składnikami. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.
  5. Na talerzach ułożyć ciepłe, pieczone ziemniaki, posmarować je twarogiem, dodać makrelę i udekorować pozostałymi dodatkami. Smacznego!