🎁 03–07.11: Mieszanka przypraw korzennych NORSAN w prezencie do zamówień z min. 2 produktami! Zamknij
Zamknięcie wyszukiwarki
Jesienna zupa krem z dyni z przyprawami korzennymi i omega-3

Jesienna zupa krem z dyni z przyprawami korzennymi i omega-3

Jesienna zupa krem z dyni z przyprawami korzennymi i omega-3

Rodzaj dania:Danie główne, Zupa / Typ dania:Wegetariańskie, Wszystkie / Poziom trudność:Prosty
Porcje Porcje 5
Czas przygotowania Czas przygotowania 35 minut

Składniki

Kroki

  1. 1.
    Nagrzej piekarnik do 180°C.
  2. 2.
    Przekrój dynię na pół i z jednej połówki wydrąż łyżką pestki. Obierz marchewkę i ziemniaka, usuń gniazdo nasienne z papryki.
  3. 3.
    Pokrój wszystkie warzywa na kawałki i wyłóż na blaszkę do pieczenia. Wyciśnij na warzywa ząbek czosnku, polej oliwą, posyp kurkumą i papryką słodką.
  4. 4.
    Piecz warzywa przez ok. 15 minut.
  5. 5.
    Przełóż upieczone warzywa do garnka, zalej bulionem i gotuj do miękkości.
  6. 6.
    Dopraw zupę solą, pieprzem oraz mieszanką przypraw z imbirem, kurkumą i cynamonem. Dodaj zahartowaną śmietankę i zblenduj całość na gładki krem.
  7. 7.
    Podawaj z grzankami, pestkami dyni, mozzarellą i natką pietruszki
  8. 8.
    Na lekko przestudzoną zupę polej odrobinę oleju omega-3 NORSAN z alg.
Jesienna zupa krem z dyni z przyprawami korzennymi i omega-3

Jesienna zupa krem z dyni z przyprawami korzennymi i omega-3

Rodzaj dania:Danie główne, Zupa / Typ dania:Wegetariańskie, Wszystkie / Poziom trudność:Prosty
Porcje 5
Czas przygotowania 35 minut

Składniki

  • 400 g dyni hokkaido
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średni ziemniak
  • 3 ząbki czosnku
  • bulion warzywny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • papryka słodka mielona
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka mieszanki przypraw korzennych
  • 150 ml śmietanki 12%
  • mozzarella
  • pietruszka
  • grzanki
  • pestki dyni
  • 1 łyżeczka oleju z alg VEGAN NORSAN

Kroki

  1. Nagrzej piekarnik do 180°C.
  2. Przekrój dynię na pół i z jednej połówki wydrąż łyżką pestki. Obierz marchewkę i ziemniaka, usuń gniazdo nasienne z papryki.
  3. Pokrój wszystkie warzywa na kawałki i wyłóż na blaszkę do pieczenia. Wyciśnij na warzywa ząbek czosnku, polej oliwą, posyp kurkumą i papryką słodką.
  4. Piecz warzywa przez ok. 15 minut.
  5. Przełóż upieczone warzywa do garnka, zalej bulionem i gotuj do miękkości.
  6. Dopraw zupę solą, pieprzem oraz mieszanką przypraw z imbirem, kurkumą i cynamonem. Dodaj zahartowaną śmietankę i zblenduj całość na gładki krem.
  7. Podawaj z grzankami, pestkami dyni, mozzarellą i natką pietruszki
  8. Na lekko przestudzoną zupę polej odrobinę oleju omega-3 NORSAN z alg.