-
1.
Przygotuj sos
Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki na sos (np. oliwę z oliwek, sok z cytryny lub limonki, sól, pieprz – opcjonalnie miód lub musztardę dla zbalansowania smaku). Odstaw na chwilę.
-
2.
Ułóż rukolę
Do głębokich talerzy lub miseczek nałóż porcję rukoli jako bazę sałatki.
-
3.
Pokrój arbuza
Pokrój arbuza w kostkę, usuń pestki i odstaw na bok.
-
4.
Pokrój fetę i oliwki
Ser feta pokrój w kostkę o podobnej wielkości jak arbuz. Oliwki przekrój na pół.
-
5.
Posiekaj miętę
Świeżą miętę posiekaj drobno, by ładnie się rozprowadziła w sałatce.
-
6.
Złóż sałatkę
Na rukolę dorzuć kostki arbuza, fetę, oliwki i posyp wszystko świeżą miętą. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem.
-
7.
Gotowe! To orzeźwiająca, lekka sałatka - idealna na lato 🌿🍉