Pasta bezrybna wegańska
Pasta bezrybna wegańska
Rodzaj dania:Przekąska, Przystawka, Śniadanie, Sosy i dodatki
/
Typ dania:Wegańskie
/
Poziom trudność:Prosty
Porcje
4-5
Czas przygotowania
10 minut
Kroki
-
1.
Odsącz tofu na ręczniku papierowym.
-
2.
Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na gładką pastę. Możesz dolać trochę wody do odpowiedniej konsystencji.
Pasta bezrybna wegańska
Rodzaj dania:Przekąska, Przystawka, Śniadanie, Sosy i dodatki
/
Typ dania:Wegańskie
/
Poziom trudność:Prosty
Porcje
4-5
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
- 1 kostka wędzonego tofu
- 5 sztuk suszonych pomidorów
- pół szklanki ugotowanej białej fasoli lub fasoli z puszki
- 2 łyżki alg nori
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka sosu sojowego
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju z alg Vegan NORSAN
- Proponowane dodatki:
- świeży koperek
- ogórki kiszone
Kroki
-
Odsącz tofu na ręczniku papierowym.
-
Zblenduj ze sobą wszystkie składniki na gładką pastę. Możesz dolać trochę wody do odpowiedniej konsystencji.