PO prostu BARDZO DOBRE
Optymalna regulacja indeksu Omega-3 za pomocą oleju rybnego NORSAN Omega-3 Total
Optymalna regulacja indeksu Omega-3 za pomocą oleju rybnego NORSAN Omega-3 Total
Olej rybny NORSAN Omega-3 Total pochodzi z małych ryb odławianych na wolności, takich jak sardynki, makrela i sardele. Olej ma naturalnie wysoką zawartość Omega-3, zwłaszcza EPA. Do oliwy wykorzystuje się całą rybę, więc nie jest to produkt uboczny.
W przypadku oleju rybnego NORSAN gwarantuje się środowisko przetwarzania wolne od tlenu, dzięki czemu nasz olej jest optymalnie chroniony przed utlenianiem. Utlenianie powoduje rybi zapach i ma nieprzyjemny wpływ na smak. Wartość TOTOX – stopień utlenienia, czyli wartość „świeżości” oleju (im niższa, tym świeższa) – mieści się w dolnym przedziale około 10, co potwierdza wysoką świeżość oleju.
Do oczyszczania wykorzystujemy nowoczesny zakład w Norwegii, który w unikalny sposób filtruje i oczyszcza olej z metali ciężkich, zanieczyszczeń i PCB, zachowując jednocześnie właściwości oleju rybnego. Specjalny proces rafinacji opiera się na skutecznym i unikalnym potrójnym czyszczeniu podczas pierwszych 3 etapów procesu.
Podczas gdy konwencjonalne procesy przemysłowe opierają się wyłącznie na dwuetapowym czyszczeniu, my przeprowadzamy również specjalną mikrodestylację, która precyzyjnie odfiltrowuje pozostałe zanieczyszczenia.
Kwas tłuszczowy omega-3 EPA ma szczególną właściwość zapobiegania i łagodzenia stanów zapalnych w naszym organizmie.
Ważne jest, aby wiedzieć, że stan zapalny w organizmie jest naturalną reakcją na bodziec zewnętrzny, taki jak inwazja bakterii. Pomaga układowi odpornościowemu wykonywać swoją pracę. Gdy to nastąpi, stan zapalny może ustąpić. Wymaga to tak zwanych eikozanoidów – przeciwzapalnych, które powstają z kwasu tłuszczowego omega-3 EPA. Niezbędna jest więc dobra podaż EPA, w przeciwnym razie nie da się go optymalnie wyregulować i w organizmie w dłuższej perspektywie dochodzi do tzw. „cichego” stanu zapalnego.
Olej rybny w Omega-3 Total pochodzi z małych tłustych ryb, takich jak anchois, makrela i sardynki – wszystkie są bogate w Omega-3, zwłaszcza EPA.
NORSAN Total posiada certyfikat Friend of the Sea (FOS), który gwarantuje, że oliwa pochodzi ze zrównoważonych połowów.
Certyfikacja IFOS (Międzynarodowy program standardów dotyczących olejów rybnych) to niezależny program testowania i certyfikacji olejów rybnych. Program testuje gotowe produkty.
IFOS ustanawia najwyższe standardy czystości, mocy i świeżości na całym świecie. Suplementy omega-3 oceniane są na podstawie 5 kryteriów. Nasze oleje rybne NORSAN w pełni spełniają wszystkie te kryteria. Z tego powodu IFOS przyznał każdemu z płynnych olejów rybnych i kapsułek NORSAN najwyższą ocenę.